Geld investeren in vastgoed zonder tussenkomst van een bank

24 Apr 2024

Geld investeren in vastgoed zonder tussenkomst van een bank

Bent u geïnteresseerd in het investeren in vastgoed, maar wilt u dit liever zonder de complexiteit van het vastgoedbeheer? Dan is Meerdervoort uw partner voor vastgoedinvesteringen. U mag rekenen op alle benodigde expertise, visie én een solide investering van uw vermogen. De aanpak van Meerdervoort biedt bedrijven en particulieren met een besteedbaar vermogen vanaf €100.000 de mogelijkheid om op een eenvoudige manier te investeren in de vastgoedmarkt.

Wat houdt geld investeren in vastgoed in?

Investeren in vastgoed is het investeren in onroerend goed met als doel er rendement uit te halen. Vastgoed wordt vaak gezien als een goede investering met een stabiel rendement op lange termijn. U kunt uw volledige vermogen investeren, maar uiteraard ook een deel hiervan. Uiteraard hangt dit af van uw persoonlijke situatie en doelen. Er wordt aangeraden om dit met uw financieel adviseur te bespreken.

Bij Meerdervoort staat het investeren in vastgoed voor het uitlenen van uw geld aan Meerdervoort middels een hypothecaire lening. Dit kapitaal wordt ingezet binnen haar eigen vastgoedportefeuille, die een divers aanbod omvat zoals kantoren, woningen en winkels. Als tegenprestatie geniet u van een vaste rente.

Als zekerheid voor uw investering biedt Meerdervoort u het eerste of tweede hypotheekrecht. Dit betekent dat u als geldverstrekker een voorrang heeft op andere schuldeisers bij de verkoop van het onderpand, mocht Meerdervoort niet aan haar betalingsverplichtingen kunnen voldoen. Zo bieden ze een extra laag bescherming voor uw investering. 

Meerdervoort hecht grote waarde aan duurzaamheid bij de aankoop en het beheer van vastgoed. Door te kiezen voor duurzame praktijken wordt ernaar gestreefd om niet alleen financieel rendement te bieden, maar ook bij te dragen aan een positieve impact op de samenleving en het milieu.

Waarom geld investeren in vastgoed?

Vastgoed staat bekend om zijn diverse voordelen als investeringsoptie. Ten eerste biedt het een tastbare vorm van beleggen, aangezien u investeert in fysiek vastgoed. Dit levert een gevoel van zekerheid en directe controle over uw investering op. Verder is een kenmerk van vastgoedinvesteringen vaak het aantrekkelijke rendement dat ze opleveren. Het is echter belangrijk om op te merken dat veel investeerders 'rendement' kunnen interpreteren als een combinatie van 'dividend' (in dit geval rente) en vermogenswinst. In het geval van vastgoedinvesteringen kan de component van vermogenswinst variëren, maar investeerders ontvangen doorgaans een vaste jaarlijkse rente, wat zorgt voor een consistent en tastbaar jaarlijks inkomen. Hoewel er enkele risico's verbonden zijn aan het investeren in vastgoed, worden deze vaak gecompenseerd door de voordelen en de stabiele inkomstenstroom die het kan bieden.

Voordelen van beleggen bij Meerdervoort  

De voordelen van investeren in vastgoed bij Meerdervoort zijn helder. U investeert zonder de lasten van het vastgoedbeheer, wat rust biedt, terwijl u wel kunt profiteren van een vaste rente die maandelijks wordt uitgekeerd. Bovendien profiteert u van de expertise, visie en ervaring op de vastgoedmarkt sinds 2013, waardoor u kunt investeren met vertrouwen en gemoedsrust. U deelt bij het beleggen niet mee in de winst, maar ook niet in het verlies omdat het vastgoed als onderpand fungeert. 

Het rendement

Het rendement op uw investering is een maandelijkse rentebetaling gedurende een afgesproken looptijd. De hoogte van het percentage wordt vooraf afgesproken en is afhankelijk van het vastgoedproject. Meerdervoort is een betrouwbare partij met een uitstekend trackrecord.

Mogelijke risico’s 

Aan de andere kant moeten we ook de risico's van vastgoedinvesteringen benadrukken. De vastgoedmarkt kan wisselvallig zijn. Tegenvallende resultaten en omstandigheden kunnen er in het ergste geval voor zorgen dat u een deel van uw investering en verschuldigde rente niet terugbetaald krijgt. Geld investeren in vastgoed brengt altijd een risico met zich mee, net als andere vormen van investeren. Echter wordt dit risico gereduceerd met de kennis van een betrouwbare partij zoals Meerdervoort en het onderpand dat zij bieden. Op dit moment bezit Meerdervoort een vastgoedportefeuille met een marktwaarde van ruim 500 miljoen euro. 

Investeer in vastgoed met Meerdervoort

Wilt u op een eenvoudige en heldere wijze deelnemen aan de vastgoedmarkt en daarbij optimaal profiteren van onze kennis? Door middel van de expertise van Meerdervoort wordt u de mogelijkheid geboden om direct betrokken te raken bij vastgoed zonder de complexiteit van traditioneel beleggen. Voor verdere informatie over wat Meerdervoort voor u kan betekenen, bent u welkom voor een persoonlijk gesprek waarin al uw vragen beantwoord kunnen worden. Bekijk hier hun contactformulier.